Lăptişor de matcă în miere 20% 235g

Mod de administrare:
– copii peste 5 ani: 1/2 lingurita pe zi;
– adulti: 1-3 lingurite pe zi.

53,00 lei

Descriere produs

Lăptişor de matcă:

  • reprezinta un produs apicol de exceptie, cu reale capacitati terapeutice dovedite de-a lungul timpului.
  • reprezinta o secretie a glandelor hipofaringiene a albinelor tinere folosita pentru hranirea larvelor tinere si a matcii (reginei).
  • are o compozitie relativ constanta, acesta continand aproximativ 55-60 % apa, 13% proteina, 11% zaharuri, 5% lipide, minerale
  • aminoacizii liberi reprezinta 2, 3% iar peptidele 0.6% . Toti aminoacizii esentiali (29 la numar ) si derivati ai acestora, cei mai importanti fiind acidul aspartic si acidul glutamic.
  • in laprisorul de matca se mai regasesc si aminoacizii prolina si lizina care au rol in prevenirea maladilor coronariene.
  • enzime foarte multe la numar precum si o peptida de tip insulina.
  • fractiunea lipidica este reprezentata in proportie de aproximativ 85-90% de acizi grasi cu o structura neobisnuita, responsabili de activitatea biologica a laptisorului de matca. Acestia avand dublul de grupari functionale fata de acizii grasi obisnuiti. Astfel, fiind mai usor solubili in apa, avand un caracter acid, care actioneaza ca si agenti antimicrobieni. Aceasta proprietate fiind caracteristica principala a fractiei lipidice din laptisorul de matca.
  • aproximativ 3% din substantele ce compun laptisorul de matca nu au fost identificate nici astazi, datorita complexitatii acestora.
  • laptisorul de matca are capacitati antimicronbiene, antioxidante (datorita polifenolilor ) , antialergice, imunostimulatoare.
  • activitatea antimicrobiana a laptisorului de matca ace din acesta un obiect de nadejde in lupta cu bacteriile Staphylococus aureus, Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella thyphi, Pseudomonas aeruginosa, precum si Candida albicans.
  • vitaminele din complexul B sunt intr-un numar insemnat in laptisorul de matca, care imoreuna cu magneziu si potasiu sustin sistemul vascular.
  • vitaminele din laptisorul de matca sunt predominant din clasa vitaminei B( B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, PP, mentionand ca vitamina B5 este intr-o cantitate mara comparativ cu celelalte. De asemenea a fost identificat un ester, acetilcolina un neurotransmitator cu actiune asupra muschiului cardiac