Sucul de cătină cu miere şi propolis

Sucul de cătină cu miere şi extract de propolis este des întâlnit în tratarea răcelilor şi gripelor, deasemenea este un foarte bun energizant și vitaminizant. 

Cătina conține de două ori mai multă vitamina C decât măceșul și de 10 ori mai multă decât lămâia.

Aceasta conține un număr foarte mare de vitamine, mai precis, 100 grame de suc din fructe de cătină conţine undeva între 400 şi 800 mg de vitamină C. Deasemenea conține celuloză, betacaroten (într-un procent net superior celui din pulpă de morcov), precum și fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier și sodiu, uleiuri complexe, enzime, etc.

Sucul de cătină se obține prin zdrobirea și stoarcerea fructelor care au ajuns la maturitate deplină (în luna octombrie), atunci fiind maximă concentrația de flavonutrienți. Prin mixarea sucului de cătină cu miere polifloră și extract moale de propolis se obține o băutură delicioasă cu multiple beneficii pentru organismul uman.

Amestecul sucului de cătină cu miere este considerat un elixir al sănătăţii, un leac universal pentru tratarea şi prevenţia a numeroase boli şi afecţiuni, datorită beneficiilor pe care aceste două alimente le aduc organismului, atât separat, dar mai ales împreună:

  • antioxidant
  • antiinflamator
  • imunostimulator,
  • vitaminizant
  • anticancerigen
  • antiîmbătrânire,
  • vindecă răcelile şi infecţiile
  • reglează sistemul circulator, endocrin şi activitatea gastro-intestinală.

Cel mai des, cătina este întrebuinţată în tratarea răcelilor şi a virozelor respiratorii, având un mare aport de vitamine şi substanţe ce întăresc sistemul imunitar şi ajută organismul în lupta împotriva viruşilor.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0
X